Translate with 
MENU ZAVŘÍT

Prodej domu 250 m², Kryry (ID 024-NP06673)

Kryry – část obce Strojetice mapa

860 000 Kč ( za nemovitost)
GMimořádně
nehospodárná

5+
250 m2
561 m2
2
Exkluzivně

Budova fary Strojetice, pozemek 561 m2, Strojetice - Kryry

Nečekejte žádnou senzaci. Strojetická fara toho má totiž mnoho za sebou. Unavená časem, opuštěná a tak trochu zbídačená tu však stojí mnoho let. Pamatuje poválečný odsun Němců. Pamatuje atentát na Ferdinanda d'Esteho a vyhlášení první světová války. Pamatuje toho mnohem víc. Ale vyprávět svůj příběh nemůže. Byl zapomenut v běhu času. Fara bývala jednou z nejdůležitějších staveb v obci, vedle stejně důležité hospody a někde radnice nebo rychtářství. V jejích zdech je ukryto tolik drbů, tajemství, osudů, příběhů se šťastným koncem, ale i těch špatných a smutných. Pakliže jste si vědomi toho, jak společensky důležitý objekt to byl určitě budete její podobu vnímat trochu jinak. Aspoň trochu.

Fara je stavba obdelníkového půdorysu stojící na zastavěné ploše 561 m2. To je také celková výměra pozemku, který faře náleží. Jako bonus je veřejné prostranství před farou okolo místního rybníka. V zadním traktu leží zbývající metry čtvereční z uvedené výměry. Ty jsou ohraničeny už skoro rozpadlou zdí. Vstup do fary je umístěn vprostřed stavby a je ohraničen portálem z pískovcových kvádrů. Přízemí je rozděleno středovou chodbou, která vás dovede ke dveřím na zadní dvůr. Jak na levém tak na pravém křídle budovy jsou dvě místnosti. Z chodby u vstupu jsou dveře do sklepa. Pár schodů a jste v menším klenbovém sklepení. Za schodištěm do druhého patra se ukrývá pec. Druhé patro sloužilo jako osobní prostor faráře. Je patrné, že tyto místnosti byly zdobeny malbami, které jsou zde ještě patrné. Nachází se zde celkem 5 místností, některé průchozí. Z chodby je poté vstup na půdu. Obnažené zdivo vám prozradí, z čeho byla fara postavena. Je jím pískovec a pálené cihly. Jak krásně by se takové zdivo vyjímalo v renovovaném pokoji s dřevěnými dvojitými okny. Ty zde prozatím jsou. Fara má připojení na elektřinu. To je vše. Obec nedisponuje kanalizační sítí. Je tedy nutné počítat se svodem odpadů do nové jímky. A také připojit dům na veřejný vodovodní řád. Ani vodovodní přípojkou dům nedisponuje.

Je zřejmé, že půjde o nákladnou rekonstrukci. Ale kdo má šanci získat dům s takovou historií a géniem loci. Takovou stavbu nenajdete na inzertních portálech v desítkách nabídek. Ne ne. Přijde čas od času. Využijte ji. Představte si - dole obchod s řemeslnými výrobky a místo pro výrobu. Nahoře pěkný byt. Před domem trávník s rybníkem. Na trávníku dřevěný stolek a u stolku pár přátel nebo zákazníků. Uděláte jim kávu a necháte je odpočinout. A nebo to může dopadnout zcela jinak. Ten nový příběh čeká na vás.
Cena:
860 000 CZK / za nemovitost
Poznámka k ceně:
Upozornění:
Prodávající si vyhrazuje právo vybrat kupujícího na základě jím zvolených kritérií.
RX finance

Spočítejte si splátku hypotéky

Na kolik vás vyjde pořízení vlastního bydlení? Zadejte pár informací do naší hypoteční kalkulačky a hned si prohlédněte výsledek.

Kupní cena nemovitosti

860 000 Kč

Výše hypotéky

Doba splácení

Vypočítaná měsíční splátka

Úroková sazba 3.6%

260 990 Kč

Hypotéku zařídíme za vás

Ušetřete svůj čas i nervy. Naši makléři zařídí veškeré papírování a dovedou vás až k úspěšnému podpisu smlouvy v bance.

Nechte nám kontakt, náš makléř se v pracovní dny ozve do 24 hodin

* – toto pole je nutné vyplnit
Aleš Čížek
RE/MAX G8 Reality 6
Mírové náměstí 3485/35b
Ústí nad Labem, 40001
Česká republika
Tel. na makléře: +420 739 500 522
Tel. do kanceláře: +420 608 027 854
E-mail: ales.cizek@re-max.cz

Potřebujete poradit/máte zájem o prohlídku?

* – toto pole je nutné vyplnit

Podrobné informace

Číslo zakázky:
ID 024-NP06673
Poloha objektu:
Samostatný
Počet podlaží v objektu:
2
Užitná plocha:
250 m²
Plocha parcely:
561 m²
Druh objektu:
Cihlová
Stav objektu:
Před rekonstrukcí
Typ nemovitosti:
Domy a vily
Doprava:
Silnice, Autobus
Zastavěná plocha:
138 m²
Plyn:
Plynovod
Typ domu:
Patrový
Umístění objektu:
Centrum obce
Voda:
Dálkový rozvod
Energetická náročnost budovy:
G