Translate with 
MENU ZAVŘÍT

Prodej zemědělského objektu 2500 m², Počedělice (ID 224-NP01329)

Počedělice – část obce Volenice mapa

6 500 000 Kč ( za nemovitost)

2500 m2
6610 m2
2700 m2
2
Exkluzivně

Prodej objektu bývalého statku ve Volenicích u Počedělic

Hledáte možnost investice v malebné krajině Lounska, co by kamenem dohodil od meandrů Ohře?

Předmětem prodeje je objekt bývalého statku, který kdysi patříval řádu premonstrátů. Uzavřený areál se skládá z barokní sýpky, stodoly, kravína a vepřína. Sýpka je v dobrém stavu. Ostatní stavby jsou ve špatném nebo velmi špatném stavu a to především jejich střechy. Jedná se o areál staré zemědělské usedlosti, ve které se nachází dvě obytné části (č.p.1 a č.p.44) a zemědělské stavby po obvodu
pozemků. Areál není řadu let užíván a zděné budovy jsou ve špatném stavu, mají propadlé střechy, obytné části nejsou k užívání, s výjimkou barokní sýpky v severovýchodní části po pravé straně vjezdu, kde je opraven krov s novou taškovou krytinou.

Současní majitelé nechali vyhotovit architektonicko-urbanistickou studii revitalizace celého objektu, která počítá jak s využitím stávajících budov, tak s dostavbou objektů dalších. Areál by měl zahrnovat galerii, restauraci, ubytování a další. V této konfiguraci by byl statek vhodný pro pořádání velkých svateb. Ovšem lze si představit i jiné využití. Nedaleko statku je na břehu Ohře místo vhodné pro spouštění člunů na vodu, a tak se nabízí i možnost využití areálu jako turistického zázemí. Další informace ke zpracované studii jsou k dispozici.

Pozemky se stavbami se nachází uvnitř intravilánu obce a z hlediska ÚP jsou zařazeny do plochy "Všeobecně smíšené obytné plochy".

Volenice se nachází na konci slepé silnice zhruba 4 km severovýchodně od Počedělic a zhruba 10 km od Loun v Ústeckém kraj. Rozprostírají na levém břehu řeky Ohře, je to malebná a klidná obec. Patří pod správu obce Počedělice a je jednou z jejích částí. Volenice se vyznačují typickou českou venkovskou atmosférou, kde se prolíná historie s přírodními krásami.

Historie Volenic sahá hluboko do minulosti, což dokládají historické záznamy a architektura některých zdejších staveb. Tradiční vesnické domy, často postavené v souladu s regionálními stavebními postupy, dodávají obci autentický charakter.

Obec je obklopena zemědělskou krajinou, která nabízí malebné výhledy a klidné procházky po okolí. Řeka Ohře poskytuje možnost rekreace, ať už jde o rybaření, nebo relaxaci u vody. Poblíž se nacházejí také turistické trasy, které lákají k výletům do přírody.

V obci převažuje nízkopodlažní zástavba, určená pro individuální bydlení a rekreaci. Centrum obce tvoří náves, jejíž dominantou je památkově chráněná barokní budova sýpky realizovaná okolo roku 1775. Další význačnou stavbou v centru obce je kaple nacházející se v samotném těžišti návesního prostoru.

Lounsko je atraktivní turistickou oblastí vhodnou i pro cykloturisty s řadou památek a jiných zajímavostí. Z Prahy se do Volenic dostanete zhruba za hodinu z větší části po D7. Do areálu je zavedena voda a elektřina.

Pokud Vás tato nabídka zaujala, kontaktujte nás prostřednictvím odpovědního formuláře a my se Vám ozveme pro případné domluvení termínu prohlídky či sdělení dalších informací.
Cena:
6 500 000 CZK / za nemovitost
Poznámka k ceně:
Včetně právního servisu, advokátní úschovy a provize realitní kanceláře.
Upozornění:
Prodávající si vyhrazuje právo vybrat kupujícího na základě jím zvolených kritérií.
RX finance

Spočítejte si splátku hypotéky

Na kolik vás vyjde pořízení vlastního bydlení? Zadejte pár informací do naší hypoteční kalkulačky a hned si prohlédněte výsledek.

Kupní cena nemovitosti

6 500 000 Kč

Výše hypotéky

Doba splácení

Vypočítaná měsíční splátka

Úroková sazba 3.6%

260 990 Kč

Hypotéku zařídíme za vás

Ušetřete svůj čas i nervy. Naši makléři zařídí veškeré papírování a dovedou vás až k úspěšnému podpisu smlouvy v bance.

Nechte nám kontakt, náš makléř se v pracovní dny ozve do 24 hodin

* – toto pole je nutné vyplnit
Aleš Zemek
RE/MAX Living
Hrnčířská 2456
Česká Lípa, 47001
Česká republika
Tel. na makléře: +420 724 477 115
Tel. do kanceláře: +420 724 477 115
E-mail: ales.zemek@re-max.cz

Potřebujete poradit/máte zájem o prohlídku?

* – toto pole je nutné vyplnit

Podrobné informace

Číslo zakázky:
ID 224-NP01329
Poloha objektu:
Samostatný
Počet podlaží v objektu:
2
Užitná plocha:
2 500 m²
Plocha parcely:
6 610 m²
Druh objektu:
Cihlová
Stav objektu:
Před rekonstrukcí
Typ nemovitosti:
Zemědělské objekty
Charakter okolní zástavby:
Venkovská
Doprava:
Silnice
Elektřina:
230 V
Odpad:
Septik
Celková plocha:
2 500 m²
Zastavěná plocha:
2 700 m²
Typ domu:
Přízemní
Umístění objektu:
Klidná část obce
Voda:
Dálkový rozvod