Page 47 - ResidentART léto - podzim 2017
P. 47
podařit stropy zachovat. Na jejich renovaci se však podíleli
zkušení štukatéři, kteří mají zkušenosti s renovací kostelů či
chrámů, a ti odvedli perfektní práci. Vstup do objektu tvoří
imitace staropražské uličky. Repliky domečků slouží jako
kavárna a pekárna.
Vše pod jednou střechou
Pivovar Monopol nabízí svým zákazníkům architektonický
zážitek, který však doplňuje kvalita a široké spektrum služeb.
Právě služby jsou to, co místní podnik výrazně odlišuje
od ostatních. „Nabízíme pod jednou střechou ubytování,
kavárnu, restauraci i vlastní pivovar,“ vyjmenovává Gabriela
Schönbauerová. „Momentálně ještě rozšiřujeme služby
o pivní lázně s wellness programem,“ dodává.
Hotel nabízí 13 komfortně vybavených pokojů.
V restauraci se vaří staročeská kuchyně. Součástí objektu je
i kavárna a také pekárna, kde vznikají nejen dezerty pro
restauraci i kavárnu, ale také přílohové pečivo.
Vlastní pivo
Unikátní je pro Monopol Teplice hlavně to, že si zde díky
vybudovanému pivovaru vaří vlastní pivo. Produkují kolem Majitelka
1200 hektolitrů piva ročně. Masovou produkci nechystají.
„Chceme vařit pouze pro svou potřebu v takovém množství, Renata Schönbauerová
u kterého si můžeme ohlídat kvalitu,“ vysvětluje Gabriela krátce o kuchyni:
Schönbauerová.
Vlastní pivo se do Teplic vrátilo po 40 letech. Hlavním
produktem pivovaru je klasický světlý ležák dvanáctka Na jakou kuchyni se zaměřujete ve vaší restauraci?
plzeňského typu, polotmavá jedenáctka, ale v nabídce je Na staročeskou s prvky moderní gastronomie.
i svrchně kvašené pivo anglického typu a rovněž ochucená
piva s přírodními šťávami, například višňové. Připravují se Co je vaší specialitou?
i sezonní speciály, hlavně vánoční a velikonoční. Vegetariánské řepné karbanátky a samozřejmě kachna,
V restauraci se pivo točí přímo z tanků, které jsou knedlík, zelí.
umístěné ve sklepě. Pivo se ale rovněž stáčí také do sudů,
do PET lahví či do patentovaných skleněných lahví. Pivovar Co je vaší „osobní“ specialitou?
nabízí i exkurze. • Vegetariánský burger s grilovaným sýrem Halloumi.
Jaká je filozofie restaurace?
Návštěva v restauraci pivovaru Monopol musí být pro
hosta zážitkem.
Jaké jídlo z vašeho menu je mezi hosty nejoblíbenější?
Hovězí burger.
Máte nějaký vzor nebo inspiraci?
V době rekonstrukce byla pro nás vzorem belgická
restaurace Bruxx v Praze na Vinohradech. Inspirací je
pro nás každý dobře fungující podnik.
Jaká je vaše oblíbená surovina?
Obyčejná brambora.
Co považujete za největší ocenění vaší práce?
Nominace na udílení cen Czech Hotel Awards 2017.
Jak důležité je pro kuchaře vybavení kuchyně?
Dnešní technologie dokážou potraviny tepelně upravit
kavárnu tvoří replika domečku ze
staropražské uličky. Pečivo velice šetrným a úsporným způsobem, což kuchařům
i zákusky si zde připravují samy. hodně usnadní práci a pomůže.
47