Page 43 - Resident ART - léto/podzim 2020
P. 43
Šéfkuchař Antonín Marcín dříve vařil v ústecké Větruši, učil se
navíc u Reného Tichého, který vařil v Savoyi nebo v Le Pallais.
Zkuste tu na Ostrově degustační menu, ale pozor, každá položka
menu je prudce jedlá! Překvapí vás výběr paštiček, a zvlášť ta
z foie gras. Perfektní je i uzené pastrami z hrobského řeznictví
s marinovanou cibulí a kapary, grilovaný ovčí sýr na salátu nebo
řízek dlouhý jako mapa Slovenska.
Lukáš Hejlík
Ať už je to tradiční svíčková na smetaně s karlovarskými knedlíky,
konfitované kachní stehno nebo špikovaná jelení kýta na omáčce
HEREC, KTERÝ JE ZNÁM Z DIVADLA I TELEVIZE. Před několika
z piva Ostroff se zadělávanou kedlubnou a mandlovými kroke- lety začal vytvářet Gastromapu, kde shromažďuje tipy na zajímavé
tami, vše je úžasné. Mají famózní vinnou kartu, překvapí vás. gastronomické podniky. Dnes patří Gastromapa mezi
Čepují zmiňovaný Ostroff, pivo, které pro restauraci vaří pivovar nejvyhledávanější blogy týkající se gastronomie. Lukáš Hejlík je ale
Falkenštejn. Kávu pro hotel zase praží liberečtí Nordbeans. A ano, činný v mnoha dalších oblastech. Je rovněž autorem projektu
to zmiňované wellness a neskutečně krásná okolní příroda. Na scénického čtení Listování a vlastní také biofarmu v Říčkách u Brna,
tomhle pustém Ostrově byste chtěli uvíznout. A nechat se hýčkat. kterou si sám zrekonstruoval. https://gastromapa.hejlik.cz/
#gastromapalukasehejlika
@lukashejlik
Kde najdete podnik:
Ostrov u Tisé 12 (okres Ústí nad Labem)
hotelostrov.com
#ostrovbezsignalu #kazdypokojmabalkon #kulicovivali
RESIDENTART | 43