Page 44 - Resident ART - léto/podzim 2020
P. 44

recepty Markéty Pavleje











            TEXT A FOTO: MARKÉTA PAVLEJE


            Špagety

            s hráškem

            a bazalkovým
            pestem



            Doba přípravy:
            20 minut, 4 porce


            Ingredience:

            Na pesto:
            • 120 g parmezánu
            •  65 g piniových jadérek (nebo loupaných
             konopných, slunečnicových...)
            •  25 g lístků čerstvé bazalky
            •  200 ml olivového oleje
            •  100 g mraženého hrášku
            •  1 stroužek česneku
            •  špetka soli
            Na těstoviny:
            •  3 střední cukety
            •  500 g suchých těstovin
            •  200 g mraženého hrášku
            •  parmezán na servírování
            •  čerstvě mletý pepř


            Postup
            1. Do velkého hrnce dejte vařit silně
            osolenou vodu na těstoviny. Než se
            začne vařit, pomocí spiralizéru vytvořte
            špagety ze všech cuket. Můžete použít
            třeba i mandolínu a strouhat na dlouhé
            nudličky velikostí podobné špagetám.
            Cuketové špagety odložte stranou.
            2. Teď si připravte pesto. Na pánvi
            orestujte oříšky nebo semínka dozlatova
            a odstavte. Do mixovací nádoby blenderu
            dejte všechny ingredience na pesto
            včetně semínek a mixujte do požadované
            konzistence.
            3. Do vroucí vody dejte těstoviny a vařte
            je podle instrukcí na obalu. Minutu
            předtím, než jsou hotové, do vody ještě
            přihoďte cuketu a zbylý hrášek. Vše slijte
            a ve větší servírovací míse tuto směs
            promíchejte s hotovým pestem. Můžete
            ihned servírovat s trochou parmezánu a
            případně čerstvě mletého pepře.



            44 | RESIDENTART
   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49