Page 44 - Resident ART - léto/podzim 2020
P. 44
recepty Markéty Pavleje
TEXT A FOTO: MARKÉTA PAVLEJE
Špagety
s hráškem
a bazalkovým
pestem
Doba přípravy:
20 minut, 4 porce
Ingredience:
Na pesto:
• 120 g parmezánu
• 65 g piniových jadérek (nebo loupaných
konopných, slunečnicových...)
• 25 g lístků čerstvé bazalky
• 200 ml olivového oleje
• 100 g mraženého hrášku
• 1 stroužek česneku
• špetka soli
Na těstoviny:
• 3 střední cukety
• 500 g suchých těstovin
• 200 g mraženého hrášku
• parmezán na servírování
• čerstvě mletý pepř
Postup
1. Do velkého hrnce dejte vařit silně
osolenou vodu na těstoviny. Než se
začne vařit, pomocí spiralizéru vytvořte
špagety ze všech cuket. Můžete použít
třeba i mandolínu a strouhat na dlouhé
nudličky velikostí podobné špagetám.
Cuketové špagety odložte stranou.
2. Teď si připravte pesto. Na pánvi
orestujte oříšky nebo semínka dozlatova
a odstavte. Do mixovací nádoby blenderu
dejte všechny ingredience na pesto
včetně semínek a mixujte do požadované
konzistence.
3. Do vroucí vody dejte těstoviny a vařte
je podle instrukcí na obalu. Minutu
předtím, než jsou hotové, do vody ještě
přihoďte cuketu a zbylý hrášek. Vše slijte
a ve větší servírovací míse tuto směs
promíchejte s hotovým pestem. Můžete
ihned servírovat s trochou parmezánu a
případně čerstvě mletého pepře.
44 | RESIDENTART