Page 24 - Resident ART - léto/podzim 2020
P. 24
trendy
Grilujeme celý rok:
rady, tipy a vychytávky
Grilovací trendy 2020 pusta nebo římský salát. Bezmasá varianta
GRILOVÁNÍ JE Co je letos „in“ a co byste měli na svém ale neznamená jen zeleninu, zkusit můžete
V ČESKÉ REPUBLICE grilu rozhodně vyzkoušet? i různé druhy sýrů a možná ne každý ví, že
skvěle chutnají i grilované houby. Zkusit
velmi oblíbené, Uzení můžete žampiony, hlívu ústřičnou či bed-
obzvláště v letních Domácí uzení masa? V dnešní době ly. Velmi populární jsou v současné době
měsících. Se se již nejedná o žádný problém, a to díky houby portobello. Ty skvěle poslouží jako
možnostem, které dnešní grily nabízejí.
náhrada masa v burgeru.
současnou technikou Na uzení masa je ideální tzv. kotlový gril, Na sladko
se ale grilování který se dá doplnit o generátor studeného Sladká tečka na konec z grilu? Ano, i gri-
kouře, případně si lze pořídit speciální udicí
nemusíte vzdát ani box, do něhož se doplňují speciální udicí lování na sladko je dnes nesmírně popu-
lupínky. Protože výslednou chuť masa ovliv-
lární. Pokud chcete zkusit něco nového
v zimě, a dokonce ani ňuje druh dřeva, které se na uzení použilo, a jiného, sladké pokrmy jsou netradiční
tehdy, když nemáte můžete vyzkoušet i různé druhy udicích lu- variantou. Marinádu na masu můžete
pínků, jako je whisky, jablko, mořské plody
doplnit medem, grilovaný pokrm může-
zahradu. Ačkoliv to a mnoho dalších. Různí výrobci také mají te namáčet do sladké omáčky, vhodná je
možná není na první speciální lupínky například na ryby. Kromě například brusinková či švestková. Nebo
klasických generátorů kouře se dají pořídit můžete grilovat jen samotné ovoce, třeba
pohled patrné, i generátory elektrické. ovocný špíz složený například z banánů,
i grilování má své Bezmasé varianty jahod, broskví, ale i ananasu. Na gril se hodí
jablka i hrušky.
trendy. Jaké jsou ty Vegetariánské a veganské pokrmy jsou
I v zimě
letošní, jak si prodloužit stále populárnější a v dnešní době je do Grilování již dávno není jen zábavou
své nabídky zařazuje i mnoho restaurací,
grilovací sezonu a jak vegetariánský burger dnes už není nic vý- letních měsíců. Elektrické grily přinesly
grilovat, když jimečného. A tak není divu, že se bezmasá do našich domovů možnost celoročního
jídla objevují čím dál více i na grilech. Gri-
grilování, ať už v kuchyni nebo na balko-
nevlastníte zahradu? lovaná paprika, cibule, lilek či cuketa jsou ně. Vzdávat se ale nemusíte ani grilování
dnes již standardem, ale nemusí se jednat na zahradě a využít můžete i grily, které
jen o tyto druhy zeleniny. Skvěle chutná nejsou elektrické. Jen pamatujte na to, že
i zelená listová zelenina, jako je třeba ka- v zimě platí trochu jiná pravidla pro pří-
24 | RESIDENTART