Page 38 - ResidentART - podzim-zima 2019/2020
P. 38

z Gastromapy Lukáše Hejlíka



          Dukátové buchtičky
          zapečené v rendlíku patří
          mezi skvost místní
          kuchyně.

























     Foto:
     Foto: Adriana FialováAdriana Fialová





















            Zas a znova










            TEXT: LUKÁŠ HEJLÍK
            FOTO: ADRIANA FIALOVÁ


            Všichni je od toho odrazovali, ale dva kamarádi, kteří se průběžně 15 let na české
            gastronomické scéně potkávali, do toho stejně šli a otevřeli si restauraci, kam stojí za to
            si udělat výlet z Prahy. A vlastně nejen z Prahy, z celého Česka. Dá se říct, že ve své
            restauraci Zas a znova také předběhli trochu trend. Karel Šimůnek a Petr Hajný spolu
            pracovali ve Villa Richter. Oba pak vystřídali několik špičkových pražských podniků.

            No, a pak přišel nápad na společnou hospodu, a to v Sulicích na místě, kterému právě
            nikdo nevěřil, každý před nimi tam zkrachoval.

            38 | RESIDENTART
   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43