Page 38 - ResidentART - podzim-zima 2019/2020
P. 38
z Gastromapy Lukáše Hejlíka
Dukátové buchtičky
zapečené v rendlíku patří
mezi skvost místní
kuchyně.
Foto:
Foto: Adriana FialováAdriana Fialová
Zas a znova
TEXT: LUKÁŠ HEJLÍK
FOTO: ADRIANA FIALOVÁ
Všichni je od toho odrazovali, ale dva kamarádi, kteří se průběžně 15 let na české
gastronomické scéně potkávali, do toho stejně šli a otevřeli si restauraci, kam stojí za to
si udělat výlet z Prahy. A vlastně nejen z Prahy, z celého Česka. Dá se říct, že ve své
restauraci Zas a znova také předběhli trochu trend. Karel Šimůnek a Petr Hajný spolu
pracovali ve Villa Richter. Oba pak vystřídali několik špičkových pražských podniků.
No, a pak přišel nápad na společnou hospodu, a to v Sulicích na místě, kterému právě
nikdo nevěřil, každý před nimi tam zkrachoval.
38 | RESIDENTART