Page 41 - ResidentART - podzim-zima 2019/2020
P. 41
Interiér restaurace je vzdušný
a přátelský a dominuje mu
dřevo. I to je důvod, proč se
sem hosté rádi vracejí.
Velký pozor dejte na signaturní telecí na víně s noky
a žampiony. A stejně tak na dukátové buchtičky, které
tu dostanete zapečené v rendlíku, Karel je před vámi
protrhá a prolije vanilkovým krémem. Vážení, tohle
je skvost a okamžitý katapult do dětství. Jestli chcete
někoho překvapit, dovezte ho do Sulic a tohle mu po
báječném obědě nebo večeři objednejte. Pak už jen
sledujte, foťte a prste se pýchou, čekají vás doživotní
zásluhy vašeho spolustolovníka.
Těch může být třeba i devět, protože v srdci restau‑
race je krásný stůl pro deset lidí. Tvoří ho dvě mohutné
nesámované fošny, kluci mu říkají rodinný. A věřte, že
pro takovou oslavu si sem stojí za to zajet, a to klidně
bez toho, abyste něco slavili. Ze Zas a znova se vlast‑
ně stala taková výletní restaurace a právě oni jsou tím
hlavním cílem výletu. Jejich neustále nová speciální
víkendová menu, sousedské večeře, tematické mejdany,
neutuchající energie, to všechno vás bude nutit vracet
se zas a znova.
Kde najdete podnik:
Hlavní 813,
Sulice-Hlubočinka
zasaznova.cz
Velký pozor dejte na signaturní telecí na víně s noky a žampiony.
A stejně tak na dukátové buchtičky, které tu dostanete zapečené
v rendlíku, Karel je před vámi protrhá a prolije vanilkovým
krémem. Vážení, tohle je skvost a okamžitý katapult do dětství.
Lukáš Hejlík
HEREC, KTERÝ JE ZNÁM Z DIVADLA I TELEVIZE. Před několika
lety začal vytvářet Gastromapu, kde shromažďuje tipy na zajímavé
gastronomické podniky. Dnes patří Gastromapa mezi
nejvyhledávanější blogy týkající se gastronomie. Lukáš Hejlík je ale
činný v mnoha dalších oblastech. Je rovněž autorem projektu
scénického čtení Listování a vlastní také biofarmu v Říčkách u Brna,
kterou si sám zrekonstruoval. https://gastromapa.hejlik.cz/
#gastromapalukasehejlika
@lukashejlik
RESIDENTART | 41