Page 41 - ResidentART - podzim-zima 2019/2020
P. 41

Interiér restaurace je vzdušný
                                    a přátelský a dominuje mu
                                    dřevo. I to je důvod, proč se
                                       sem hosté rádi vracejí.



               Velký pozor dejte na signaturní telecí na víně s noky
             a žampiony. A stejně tak na dukátové buchtičky, které
             tu dostanete zapečené v rendlíku, Karel je před vámi
             protrhá a prolije vanilkovým krémem. Vážení, tohle
             je skvost a okamžitý katapult do dětství. Jestli chcete
             někoho překvapit, dovezte ho do Sulic a tohle mu po
             báječném obědě nebo večeři objednejte. Pak už jen
             sledujte, foťte a prste se pýchou, čekají vás doživotní
             zásluhy vašeho spolustolovníka.

               Těch může být třeba i devět, protože v srdci restau‑
             race je krásný stůl pro deset lidí. Tvoří ho dvě mohutné
             nesámované fošny, kluci mu říkají rodinný. A věřte, že
             pro takovou oslavu si sem stojí za to zajet, a to klidně
             bez toho, abyste něco slavili. Ze Zas a znova se vlast‑
             ně stala taková výletní restaurace a právě oni jsou tím
             hlavním cílem výletu. Jejich neustále nová speciální
             víkendová menu, sousedské večeře, tematické mejdany,
             neutuchající energie, to všechno vás bude nutit vracet
             se zas a znova.


             Kde najdete podnik:
             Hlavní 813,
             Sulice-Hlubočinka
             zasaznova.cz


             Velký pozor dejte na signaturní telecí na víně s noky a žampiony.
             A stejně tak na dukátové buchtičky, které tu dostanete zapečené

             v rendlíku, Karel je před vámi protrhá a prolije vanilkovým

             krémem. Vážení, tohle je skvost a okamžitý katapult do dětství.














                                                              Lukáš Hejlík

                                                              HEREC, KTERÝ JE ZNÁM Z DIVADLA I TELEVIZE. Před několika
                                                              lety začal vytvářet Gastromapu, kde shromažďuje tipy na zajímavé
                                                              gastronomické podniky. Dnes patří Gastromapa mezi
                                                              nejvyhledávanější blogy týkající se gastronomie. Lukáš Hejlík je ale
                                                              činný v mnoha dalších oblastech. Je rovněž autorem projektu
                                                              scénického čtení Listování a vlastní také biofarmu v Říčkách u Brna,
                                                              kterou si sám zrekonstruoval. https://gastromapa.hejlik.cz/
                                                              #gastromapalukasehejlika
                                                              @lukashejlik

                                                                                               RESIDENTART | 41
   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46