Page 40 - ResidentART - podzim-zima 2019/2020
P. 40
z Gastromapy Lukáše Hejlíka
Karel Šimůnek a Petr Hajný vystřídali několik pražských
podniků, než se společně sešli v Sulicích a otevřeli si
společnou restauraci.
roč předběhli trend? Podobně dopadli i další šéfkuchaři, kteří opustili nejvyšší gas‑ Polévka ani salát nejsou
na jídelním lístku
tronomii, vyměnili bílé rukavičky fine diningu za bistra nebo hospůdky, kde jsou
rozhodně jen do počtu.
hlavní šlágry evergreeny školní kuchyně. Například takové kuře, případně slepici Vypadají nádherně
Pnebo kohouta na paprice, krom Petra s Karlem v Zas a znova, dělal například Pavel a chutnají ještě lépe.
Býček, který dřív po boku Romana Pauluse bojoval za michelinské medaile, aby pak v Holešo‑
vicích otevřel The Eatery. Vojta Václavík pro změnu opustil obrovskou a honosnou Hergertovu
cihelnu a na Jiřáku rozjel malinkaté bistro Kro Kitchen. Stejně tak Honza Punčochář, jeden
z porotců MasterChefa. Ten v Grand Cru na hvězdu nedosáhl. Teď však rozdává přirozenou
radost ve své nové hospůdce U Matěje.
Ale zpátky ke Karlovi a Petrovi, zpátky do Sulic ‑Hlubočinky. Ano, právě tady, na periferii
směr Jesenice, totiž sídlí tahle báječná restaurace. Její interiér je vzdušný, přátelský, vkusný,
přesně jako jsou jídla Petra Hajného a jeho kuchařského týmu, tedy jsou srozumitelná a vřelá.
Soupiska na jídeláku není dlouhá, přesto máte chuť na všechno z kuchyně, grilu i udírny. Ať
se to motá kolem drůbeže, vepříků, hovězího, ryb nebo zvěřiny. Tedy ať je to tatarák, paštika,
pepřenky, polévka, salát, žebra, trhané maso nebo řízek.
40 | RESIDENTART