Page 41 - ResidentART jaro - léto 2019
P. 41
O víkendu se sem dnes sjíždí lidé z celé země, a to právě díky
Pikole. Na brunch tu bývá polévka, horský crumble nebo strašně
oblíbený toast se šunkou, čedarem, vejcem a slaninou – skvěle
tu funguje jako takový víkendový vyprošťovák, padne jich tu ne‑
uvěřitelných sto! Dále mívají lívance, žemlovku nebo tvarohové
knedlíky a jedno jídlo opět bezmasé. V létě je tu báječná atmosféra
na ulici, kde je postavený pěkný nábytek, takový obývák, kde
chcete prosedět celý den. Kromě úžasného kafe jsou tu i koktejly
a bar, Nikola s Jirkou a jejich tým, který se rozrůstá, dělá naprosto
fantastické nanuky!
Dneska centrum Šumperku žije. Je tu parádní burgrárna,
květinářství, knihkupectví, vinotéka, přibývají další a další pod‑
noví a noví zvědavci. Pikola je důkaz toho, co umí takový malý Lukáš Hejlík
niky. Z lidí se stávají větší a větší patrioti. Do města přijíždějí
hezký rodinný podnik vyvolat za nadšení, jak může vytáhnout HEREC, KTERÝ JE ZNÁM Z DIVADLA I TELEVIZE. Před několika
do světa celé město. lety začal vytvářet Gastromapu, kde shromažďuje tipy na zajímavé
gastronomické podniky. Dnes patří Gastromapa mezi
nejvyhledávanější blogy týkající se gastronomie. Lukáš Hejlík je ale
činný v mnoha dalších oblastech. Je rovněž autorem projektu
scénického čtení Listování a vlastní také biofarmu v Říčkách u Brna,
kterou si sám zrekonstruoval. https://gastromapa.hejlik.cz/
#gastromapalukasehejlika
@lukashejlik
V kavárně vytáhli ty nejlepší
trumfy, výběrovou kávu a její Kde najdete podnik:
Pikola
precizní přípravu, úžasné Polská 3, Šumperk
@pikolasumperk
sladké quiche, malá jídla,
denní polévku a především
tu báječně přátelskou
rodinnou atmosféru.
RESIDENTART | 41